Zdjęcia prezentują wnętrza restauracji Pałacu Lubostroń, która serwuje znakomite potrawy z kuchni staropolskiej.

Pobierz menu w pdf

PRZYSTAWKI/STARTERS
Tatar wołowy z zielonym pieprzem i żółtkiem (150 g)

Steak tartare with green pepper and yolk 150 g

13,40 zł
Carpaccio z wędzonego łososia z włoskim parmezanem (150 g)

Carpaccio from smoked salmon with Italian parmesan 150 g

39,90 zł
Smażony ser typu camembert z żurawiną (120 g)

Fried Camembert with cranberry 120 g

17,10 zł
Pasztet z dziczyzny z żurawiną (70 g)

Game pâté with cranberry 70 g

13,80 zł
Maślaki w śmietanie (100 g)

Wild mushrooms in cream 100 g

13,30 zł
SAŁATKI/SALADS
Sałatka grecka (120 g)

Greek salad 120 g

10,60 zł
Sałatka z wątróbką drobiową (150 g)

Chicken liver salad 150 g

16,70 zł
Sałatka włoska z kulkami mozzarelli (120 g)

Italian salad with mozzarella balls 120 g

13,70 zł
Sałatka z kurczakiem (200 g)

Chicken salad 200 g

16,90 zł
Sałatka z wędzonym łososiem (300 g)

Smoked salmon salad 300 g

Wszystkie przystawki i sałatki podajemy z grzanką i masłem

All starters and salads are served with a slice of buttered toast

18,00 zł
ZUPY/SOUPS
Żurek – staropolski w chlebie z jajkiem i szynką (200 g)

A fermented rye flour soup – Old Polish, in a loaf of bread

with an egg and ham 200 g

6,60 zł
Żurek – tradycyjny z jajkiem i szynką (200 g)

A fermented rye flour soup – traditional, with an egg and ham 200 g

4,50 zł
Barszcz – z pasztecikiem (200 g)

Borsch – with a patty 200 g

3,50 zł
Rosół – z domowym makaronem (200 g)

Chicken broth – with home-made noodles 200 g

2,90 zł
Czernina – z domowym makaronem (200 g)

Blood soup with home-made noodles 200 g

5,50 zł
Flaki po staropolsku (400 g)

Beef tripe served in the Old Polish manner 400 g

7,60 zł
RYBY/FISH
Pstrąg smażony wg wagi (100 g – 10, 90 zł) z bukietem surówek(200 g – 4,90 zł) i pieczonymi pierogami (300 g – 4,80 zł)

Fried trout (100 g – 10. 90 PLN) with a mixed salad (200 g – 4.90 PLN) and roasted dumplings (300 g – 4,80 PLN)

with an egg and ham 200 g

Pstrąg gotowany wg wagi (100 g – 10,90 zł) na parze z gotowanymi warzywami (200 g – 4,90 zł) i ziemniakami (200 g – 2,00 zł) z sosem kaparowym(100 g – 6,40 zł)

Steamed trout (100 g – 10.90 PLN) with boiled vegetables (200 g – 4.90 PLN) and potatoes

(200 g -2.00 PLN) with caper sauce (100 g – 6.40 PLN)

Filet Sandacza Soute (150 g) z bukietem surówek (200 g) i gotowanymi ziemniakami (200 g) 26,60 zł

Pikeperch fillet sauté 150 g with a mixed salad 200 g and boiled potatoes

Dorsz (150 g) z sosem kaparowym z gotowanymi warzywami (200 g) i ziemniakami (200 g) 33,90 zł

Cod 150 g with caper sauce and boiled vegetables 200g and potatoes 200g

Szczupak w cieście naleśnikowym (300 g) w sosie kaparowym z gotowanymi warzywami (200 g) i ziemniakami (200 g) 34,00 zł

Pike in pancake batter 300 g with caper sauce and boiled vegetables 200g and potatoes 200g